Орешарски: ГЕРБ готови ли са да увеличат дефицита с още 150 милиона лева?

Орешарски: ГЕРБ готови ли са да увеличат дефицита с още 150 милиона лева?
Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„ГЕРБ готови ли са да увеличат дефицита с още 150 милиона лева?“, попита министър-председателят Пламен Орешарски след среща с ръководството на ДПС, предаде „Фокус“.

„Доколкото разбрах, те се борят да останем в същия дефицит, но да има едни 150 милиона отгоре“, заяви той във връзка със 150 млн. лева, които предлагат ГЕРБ за социални мерки.

„Февруари цялото ръководство на ГЕРБ се отрече от фискалната политика, водена до този момент. Днес ме убеждават, че аз трябва да продължа същата, отречена от тях, фискална политика до края на годината. Кога са искрени“, попита премиерът.

Във връзка със срещата му с представители на ДПС, Пламен Орешарски каза, че шефовете на регионалните структури на ДПС са изразили пълна подкрепа към действията на кабинета. „Имаше коментари и препоръки, не съм откроил нещо, с което не се съгласяват в тази програма“, поясни той.

„По отношение на проекта „Белене“ трябва да се направи анализ и гледам на този проект като икономически. ДПС го приемат. Аз съм го коментирал много пъти с различни представители на граждански организации и политическите партии“, добави премиерът Орешарски.

Във връзка с това, че протестиращите искат среща на неутрална територия, премиерът Орешарски каза: „На неутрална територия се срещат ръководители на вражески държави и търсят неутрална територия. Аз не мисля, че сме в тази ситуация“.

„Аз каних вече веднъж протестиращите, те веднъж ми отказаха, сега пак не искат и аз не настоявам чак толкова. Може би някой не им позволява да дойдат“.

„Предния път имах такива съмнения. Не мога да кажа кой, не съм привърженик на конспиративните теории. Вечерта бяха дали съгласие, на другата сутрин отказаха“, заяви премиерът.

#ГЕРБ #ДСП #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници