Явор Куюмджиев: Енергийната мафия е спряна

Явор Куюмджиев: Енергийната мафия е спряна
Явор Куюмджиев обяви, че енергийната мафия е спряна и са защитени интересите на гражданите. Снимка: www.monitor.bg
A A+ A++ A

„Енергийната мафия беше спряна и се защитиха интересите на всички български граждани и фирми. Това обаче за нас е първа крачка, тъй като сме планирали още няколко стъпки в посока подпомагане на българските граждани в отношенията им с монополите“, заяви Явор Куюмджиев, депутат от ПГ на КБ, предаде репортер на БГНЕС.

„Освен намаление на цената за битовите потребители се получи нещо, което много хора казваха, че не може да стане, а именно задържане цената за индустриалните потребители и намаляване цената на тока за много дребни и средни предприятия“, посочи Куюмджиев. Той поясни, че една от идеите е да не се допуска никога повече безобразното нарастване неколкократно на сметките за тока, което се случи този януари и преля чашата на търпението на хората. Куюмджиев предложи още три идеи, които да бъдат в помощ на гражданите.

„Едната е да се въведе Институт на независим орган, който да сертифицира измервателните уреди, за да избягаме от абсурдната ситуация в момента, когато даден клиент не е съгласен с показания на неговия електромер, да бъде задължен да се оплаче на собственика на електромера, който проверява сам себе си. Досещате се, че в 99,9% от случаите на електромера му няма нищо“, обясни той.

#Явор Куюмджиев #институт #клиент #предприятия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници