Йовчев: Протестиращи имаха вътрешна информация за маршрута на белия автобус

Йовчев: Протестиращи  имаха вътрешна информация за маршрута на белия автобус
Според вътрешния министър Цветлин Йовчев най-вероятно извеждането на министрите и депутатите е щяло да има успех, но пак е била подадена вътрешна информация към протестиращите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Тъй като имаха много добра организация тези, които целяха ескалация на напрежението, имаха вътрешна информация, затова сменихме маршрута“, каза вътрешният министър Цветлин Йовчев, в коментар за събитията пред парламента, съобщи dariknews.bg.

Той коментира и записа, от който се вижда, че стъкло на автобуса се чупи от вътрешната страна чрез полицейски щит. „Маршрутът, по който мина белият автобус, извел депутати и министри от парламента преди седмица, е избран така, че да бъдат избегнати най-агресивните групи протестиращи“, заяви Йовчев.

Според Йовчев най-вероятно извеждането на министрите и депутатите е щяло да има успех, но пак е била подадена вътрешна информация към протестиращите. Именно заради забавянето голяма група агресивни протестиращи успели да застанат пред автобуса.

„Трябва да се разсеят няколко мита. Вътре в автобуса е имало само един служител на МВР - шофьорът. Другото е, че се вижда, че към автобуса летят камъни“, коментира още министърът.

#Цветлин Йовчев #Парламент #автобус #камъни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници