Митингът на БСП на Бузлуджа приключи

Митингът на БСП на Бузлуджа приключи
Митингът на БСП на Бузлуджа приключи, но националният събор на социалистите продължава през целия ден. Снимка:plovdivweek.com
A A+ A++ A

Митингът на БСП на Бузлуджа приключи, но националният събор на социалистите продължава през целия ден, предаде БНР, цитирано от Агенция “Фокус”.

Диалог и подкрепа за правителството бяха ключовите думи в изказванията на лидера на БСП Сергей Станишев и на останалите оратори. Премиерът Пламен Орешарски изпрати писмено обръщение към участниците в събора, което беше прочетено от министър Ангел Найденов.

Янаки Стоилов подчерта, че социалистите на Бузлуджа се връщат към изворите на комунизма и солидарността. Сергей Станишев заяви, че е било голямо изкушение всички от Бузлуджа да тръгнат към София, но понеже социалистите били различни, дали път на диалога.

В обръщението си лидерът на БСП призова да се постигне съгласие по ключови за страната приоритети като заетостта, индустриализацията на страната, справянето с демографската криза и връщането на доверието в гражданите и институциите.

Лидерът на левицата обвини за политическата криза в страната олигархията и задкулисието, а преди политическия митинг пред журналисти директно назова кръгът „Капитал”. “Това задкулисие създаде и проектът „Бойко Борисов”, а самото управление на Борисов беше мракобесен режим”, каза Станишев.

Премиерът Пламен Орешарски заяви, че няма да бъде премиер, който отнема права и свободи, а е готов да разговаря с всички, в това число и със своите опоненти. Лайтмотивът на събора, който продължава е: „Няма да се подадем на рекет и шантаж, а ще продължим да управляваме, за да изведем България от кризата”.

#Сергей Станишев #Пламен Орешарски #Янаки Стоилов #Бойко Борисов #БСП #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници