Орешарски: Вече няма страх

Орешарски: Вече няма страх
В писмото министър-председателят споделя, че първите стъпки на кабинета са били трудни. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„След 4 години, през които не е допускано да се изразява мнение, различно от това на властта, днес хората имат възможност да кажат какво мислят. Вече го няма страхът“, пише премиерът Пламен Орешарски в писмо прочетено от военния министър Ангел Найденов на събора на Бузлуджа, предава БГНЕС.

„Вашата подкрепа ми дава сили да продължа работата си, за която сте ми гласували доверие. Обещахме да върнем България на хората и това вече се случи“, пише Орешарски в обръщението си.

Той посочва, че същността на демокрацията е да отстояваш правото на всеки, който мисли различно, дори да не си съгласен с него.

„Защото гласът на народа тежи най-много, а без демокрация няма и свобода. Няма да съм премиерът, който отнема права и свободи. Готов съм на диалог, чувам гласа на всички. Проведох десетки разговори през последния месец. Иска ми се и опозицията да прояви същата активност. Като премиер на демократична държава едно от основните правила е да следвам волята на мнозинството от българските граждани, което подкрепя правителството - вашата воля, волята на хората, които не се обявяват против всичко и всеки, а са готови да впрегнат обществената енергия в работа“, подчертава Орешарски.

В писмото министър-председателят споделя, че първите стъпки на кабинета са били трудни.

„Нямахме нормалните 100 дни толеранс, отказахме се от тях бързо, защото страната се нуждае от спешни решения. България е в ситуация, в която не може да понесе повече безвремие. Давам си сметка за кризата на ценности и желанието за промяна, защото повече така не може. Народът ни има нужда от изход от безвремието. Нямаме намерението да обявяваме поредния край на кризата, а ще дадем възможност на българските граждани да прережат лентата и да сложат точка на тежката социално-икономическа криза. За това и първите ни мерки са насочени към икономическото възстановяване, стабилизиране доходите на българските граждани и спиране на рекета върху бизнеса“, отбелязва Орешарски.

„Смятам, че е настъпило времето обществената енергия да бъде съзидателна. Българските граждани трябва да получат шанс да развият своя потенциал. Нужен е диалог, консенсус между политическите сили по важните въпроси“, заявява премиерът.

Той посочи, че трудностите ни правят по-силни и по-мъдри.

„Вярвам, че постигнатите резултати ще бъдат истинското мерило за успеха, защото правителството и аз искаме да върнем българите към нормален ритъм на живот, хората да имат перспективи. Като премиер мога да гарантирам еднакво отношение към всички граждани и всеки бизнес. Най-важното е да изведем страната на пътя на икономическия растеж, стабилността и диалога, и да върнем България на хората“, се казва още в писмото на Орешарски.

#Пламен Орешарски #правителство #БСП #Бузлуджа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници