Орешарски: Бих се радвал ГЕРБ и "Атака" да се включат в дискусиите по управленската програма

Орешарски: Бих се радвал ГЕРБ и "Атака" да се включат в дискусиите по управленската програма
Управленската програма е планирана до края на мандата на правителството, а не до пролетта, посочи Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Много бих се радвал ГЕРБ и „Атака” да се включват градивно в дискусиите в парламента по управленската програма. Готов съм да отразя вътре и техни бележки”, заяви министър-председателят Пламен Орешарски след заседание на Националния съвет на БСП, предава „Фокус“.

Управленската програма на правителството ще бъде представена следващата седмица в Народното събрание, уточни Орешарски, който представи проект на програмата.

За конкретните мерки, които правителството ще предприеме до края на годината, ще бъде изработен план за действие, който също ще бъде оповестен в парламента. Голяма част от марките вече са изпълнени“, посочи министър-председателят.

В програмата няма конкретни мерки, отговори Орешарски на въпрос за това с колко ще се увеличи минималната работна заплата и от кога.

С 5% е намален бюджетът на всички министерства“, отбеляза той.

„При дискусиите на заседанието на НС на БСП имаше доста бележки по проекта на управленска програма. Ще свалим стенограмата. Имаме събота и неделя време за работа. Предстои обсъждане на проекта и с парламентарната група на ДПС”, каза министър-председателят.

Управленската програма е планирана до края на мандата на правителството, а не до пролетта, посочи Пламен Орешарски.

#Пламен Орешарски #правителство #програма #ГЕРБ #Атака #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници