Орешарски: Правителството не може само да се справи с бедността

Орешарски: Правителството не може само да се справи с бедността
„В сегашната безработица има сериозни структурни несъответствия и това засилва значението на квалификацията и преквалификацията на кадри“, коментира премиерът. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Само правителството не би могло да се справи с решаване на проблема с бедността. Подобряването на бизнес климата е истинската политика по отношение на доходите“, заяви министър-председателят Пламен Орешарски на заседанието на Националния съвет на БСП, предава „Фокус“.

На заседанието се представя проектът за управленска програма на правителството, в която са заложени мерки срещу монополите, ефективна защита на потребителите, подкрепа за малкия и средния бизнес.

Предвиждат се мерки за гарантирано усвояване на европейските фондове. В програмата са включени мерки за спасяване на енергетиката. Заложено е намаляване на различията между регионите.

Бедността винаги е съпътствала нашето развитие в последните години. Развитието на бизнеса не е самоцел, а има за цел да подобрява доходите на гражданите. Приоритет в управленската програма на правителството е стимулиране на раждаемостта. Вече имаме частично реализиране на мерки за социалното подпомагане по групи“, отбеляза Орешарски и припомни енергийните помощи за някои от групите.

В сегашната безработица има сериозни структурни несъответствия и това засилва значението на квалификацията и преквалификацията на кадри“, коментира премиерът.

Набелязали сме си за цел 1,5% от БВП да се инвестират в изследователска дейност“, каза Орешарски.

#Пламен Орешарски #Национален съвет #БСП #правителство #програма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници