Станишев: Има риск политическата криза да се превърне в икономическа

Станишев: Има риск политическата криза да се превърне в икономическа
„Преди години се търсеше човекът месия, сега като че ли се търси месия процедура – нови избори като универсално решение“, посочи Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Сега имаме политическа криза, която съзнателно се напомпва и има риск тази криза да се превърне в икономическа криза. Задълбочаване на политическата криза може да доведе до тежки последствия за хората, включително за протестиращите“, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на заседание на Националния съвет на партията, предава „Фокус“.

БСП като партия и правителството имат желание за диалог, но не за ултиматуми, които замъгляват истинските причини за протестите. Признахме политическата си грешка и тя беше поправена. Към всяко едно министерство се създадоха форуми за диалог с гражданското представителство. Демокрацията и насилието са взаимоизключващи се. Трябва да се търси изход от ситуацията, в която няма диалог“, коментира лидерът на социалистите.

Преди години се търсеше човекът месия, сега като че ли се търси месия процедура – нови избори като универсално решение“, посочи Станишев.

Проучванията показват, че няма да има радикална промяна в политическата ситуация – нито като субекти, нито като резултати от изборите. Дали след нови избори пак няма да се стигне до ситуация за искане на нови предсрочни избори“, запита Станишев.

#Сергей Станишев #БСП #Национален съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници