Бойко: Видин е управляван по безобразен начин

Бойко: Видин е управляван по безобразен начин
Бойко Борисов посети днес видинското село Арчар, където на специална церемония откри рехабилитирания участък на второкласния път Видин–Лом–Ковачица–Гиген. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Община Видин, както и много други, са управлявани по безобразен начин, смята министър-председателят Бойко Борисов.

Той уточни, че около 35 милиона лева ще бъдат инвестирани през този програмен период в област Видин, като част от тези средства са заложени в Бюджет 2012.

Премиерът посети в четвъртък видинското село Арчар, където откри обновен участък от пътя Видин–Лом, предаде БТА.

Средствата ще бъдат инвестирани в инфраструктура, туристически атракции и исторически обекти във Видин, възстановяване на крепостта „Калето“ в Белоградчик и ремонта на църквата в село Арчар.

По думите на премиера по този начин ще се създадат условия за привличане на чуждестранни инвестиции и ще се открият нови работни места.

Освен това правителството ще дофинансира с близо 50–60 милиона лева и строителството на Дунав мост 2, който трябва да бъде завършен тази година, посочи Борисов.

Държавата няма да може да подпомогне финансово община Видин, която е с най-много натрупани задължения в страната, каза още премиерът.

Той уточни, че по закон държавата няма право да подпомага общините, защото ще й бъдат наложени санкции от Брюксел за оказана държавна помощ.

Според Борисов община Видин, както и много други, са управлявани по безобразен начин и гражданите правилно са наказали ГЕРБ заради предишния кмет на града и са избрали кандидата на БСП. Общата задлъжнялост на българските общини е над 200 милиона лева.

В четвъртък Борисов откри рехабилитирания участък на второкласния път Видин–Лом–Ковачица–Гиген.

Той бе придружен от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров.

Общата стойност на проекта е 14 694 541 лв., като 75% от неговото финансиране е осъществено от Световната банка.

Останалите средства за ремонта на участъка са отпуснати от републиканския бюджет. Изпълнител на проекта е Сдружение „Пътища Видин“.

#Световната банка #Лазар Лазаров #Агенция „Пътна инфраструктура“ #Ковачица #БСП #ГЕРБ #Брюксел #Калето #Белоградчик #Лом #Арчар #министър на регионалното развитие и благоустройството #Лиляна Павлова #премиер #министър-председател #Бойко Борисов #Видин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници