Кольо Парамов: БСП започна ремонт на бюджета, за да върне ГЕРБ в залата

Кольо Парамов: БСП започна ремонт на бюджета, за да върне ГЕРБ в залата
Според Парамов актуализацията е ненужна и подобен управленски ход е наистина „драматичен“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП измислиха корекцията в Закона за бюджета, за да върнат ГЕРБ в пленарната зала, заяви финансовият експерт Кольо Парамов пред Би Ти Ви в дискусия нужно ли е да се прекроява законът за парите на държавата.

„Оставката на правителството е проблемът в момента, не прекрояването на бюджета. Това е политически ход, за да върнат ГЕРБ. През 2009 г. БСП направиха лош бюджет и сега като бумеранг това се върна при Орешарски“, смята Парамов.

Според него актуализацията е ненужна и подобен управленски ход е наистина „драматичен“. Позицията му бе подкрепена и от икономиста Георги Ганев.

Кольо Парамов коментира изказването на премиера Пламен Орешарски, че БСП решава кога да се подаде оставка.

„Той явно не осъзнава, че е премиер на най-сложната държава на Балканите и не може да казва, че когато Станишев се консултира с Доган, тогава той ще подаде оставка“, бе категоричен експертът.

Георги Ганев смята, че има логика в само една част от ревизията, и обори тезата на управляващите за огромните суми невърното ДДС към фирмите.

„Единствената техническа корекция, която имаше смисъл, е след плащането на заема кабинетът да може при нужда пак да емитира дълг. Това обаче е нещо дребно“, обясни Ганев и добави, че да се прекроява законът за бюджета е драматично и дава сигнали, че сериозно нещо в държавата куца.

Финансистът допълни, че през октомври Орешарски е говорил, че приходите са подценени, а сега казва, че са надценени.

„Кога той е финансист - когато изчислява или знае истинската картина. Логично е да се питаме по какъв начин той ще продължи да експериментира и ще манипулира управлението“, коментира Ганев.

#Кольо Парамов #Парамов #Георги Ганев #Ганев #бюджет #БСП #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници