Внесено е предложение за дисциплинарно производство срещу Камен Ситнилски

Внесено е предложение за дисциплинарно производство срещу Камен Ситнилски
Тодоров коментира, че разлепените некролози с лика на Камен Ситнилски са пошлост. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Членове на Висшия съдебен съвет са внесли предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу Камен Ситнилски, което ще се гледа днес, заяви Ясен Тодоров, член на ВСС, предаде агенция „Фокус“.

Тодоров коментира, че разлепените некролози с лика на Камен Ситнилски са пошлост.

„Отвратително нещо. Това са пошли работи. Ние действаме, както повелява законът“. Ще бъдат внесени предложения за образуване на дисциплинарни производства. Преценка на съвета е дали ще образува, ако образува, ще състави и комисии“, обясни той.

По отношение на това какви са възможните действия, след като бъде внесено предложението за дисциплинарно производство срещу Ситнилски, Ясен Тодоров обясни, че има възможност за временно отстраняване, ако прецени дисциплинарният състав, но това е опция на дисциплинарния състав и той може да я внесе, след като бъде съставен.

ВСС осъмна тази сутрин с некролози с лика на Ситнилски. Те са разлепени по улица „Екзарх Йосиф“ и върху самата сграда на съвета. На некролозите пише: „В памет на съдебната система“. На некролога е написано още: „Той предаде честността, правосъдието и доверието към съдебната система“. Над образа на Ситнилски пък пише: „На 25.07. се навършват 40 дни откакто хората искат да защитят длъжността, която Камен Ситнилски узурпира и предаде“.

#Висшия съдебен съвет #Камен Ситнилски #Ситнилски #ВСС #Ясен Тодоров #Тодоров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници