Драги: Еврото ще се съвземе

Драги: Еврото ще се съвземе
Според Марио Драги еврозоната показва признаци на стабилизация в икономическата активност въпреки дълговата криза. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

През 2012 година състоянието на еврото ще се подобри, а еврозоната ще се стабилизира, смята президентът на Европейската централна банка (ЕЦБ) Марио Драги.

„Уверен съм, че еврото ще бъде в по-добра форма през 2012 г.“, заяви Драги пред репортери в Абу Даби, цитиран от АФП.

Ръководителят на Европейската централна банка също каза, че еврозоната показва признаци на стабилизация в икономическата активност въпреки дълговата криза.

„Виждаме несигурни знаци на стабилизация на икономическите дейности на ниско ниво в еврозоната“, коментира Драги след срещата между представители на централни банки в Европа и в страни от Персийския залив в Абу Даби.

Драги направи изказването си ден след като ръководителят на Еврогрупата Жан-Клод Юнкер съобщи, че Световната банка е понижила прогнозите си за световен растеж.

Единната европейска валута се срина по отношение на долара, след като в петък рейтинговата агенция „Стандард енд Пуърс“ понижи оценките на суверенните дългове на 9 страни от еврозоната.

„Еврото няма да затъне, никоя страна няма да бъде принудена да напусне еврозоната“, заяви във вторник в Сингапур президентът на Фонда за подкрепа на еврозоната Клус Реглинг.

#Марио Драги #Европейската централна банка #ЕЦБ #Световната банка #Абу Даби #Европа #Персийския залив #Стандард енд Пуърс #евро #еврозона #криза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници