Премиерът: Демокрация с насилие не се съчетава

Премиерът: Демокрация с насилие не се съчетава
A A+ A++ A

Приемам за голяма грешка действията на тези, надявам се, малки групи от протестиращи, които ескалираха напрежението. Демокрация с насилие не се съчетава. Това каза на брифинг в парламента министър-председателят Пламен Орешарски, предаде агенция „Фокус“.

„Това, което ще се опитаме, е да покрием и други социални мрежи. На този етап не предвиждаме по-голямо увеличение на дефицита от това, което сме предвидили“, заяви той. „Приемам за нормално противоречието на ГЕРБ“, каза още Пламен Орешарски.

Би следвало да бъде инициатива на президента свикването на Консултативен съвет за национална сигурност. Ако той го направи, аз ще се отзова. От периодичните контакти с него не съм останал с впечатление, че той иска да го направи, добави Орешарски.


„Аз видях всякакви кадри, на които хора хвърлят едри камъни, които няма как да са в центъра на София, което сигурно говори за предварителна подготовка“, посочи премиерът във връзка с протестите покрай парламента.

„Още в началото на мандата обявих, че имаме програмни приоритети, които ще развием в програма. Част от спешните и неотложни мерки са изпълнени, друга част са в ход на изпълнение. Надявам се в края на другата седмица да одобрим цялостната си програма. Ако успеем да я изпълним до пролетта, би следвало да сме гениални, а не сме. В тази програма има много мерки“, добави премиерът Пламен Орешарски.

#Орешарски #правителство #протести #насилие #демокрация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници