Владислав Горанов: Актуализацията на бюджета все още има алтернатива

Владислав Горанов:  Актуализацията на бюджета все още има алтернатива
Според Владислав Горанов покриването на просрочени задължения е важно, но това не трябва да става за сметка на нарушаване на финансовата дисциплина. Снимка: www.razkritia.com
A A+ A++ A

„Не подкрепям актуализацията на бюджета, защото тя все още има алтернатива“, заяви депутатът от ГЕРБ Владислав Горанов при обсъждането в парламента на актуализацията на Бюджет 2013 г., предаде агенция „Фокус“.

„Лош сигнал е да се допускат допълнителни разходи над и без това сериозните разходи през 2013 г. Само след няколко месеца дебатът в тази зала ще е или дефицит над 2%, или неизпълнение на предизборни обещания. Ние избираме в средата на годината по-лесното, да намалим прихода и да увеличим разхода. Сериозни усилия ще трябва да положим в следващите години. Ангажиментите, с които дойдохте на власт, изискват сериозен ресурс“, заяви Горанов.

„Дори да са 8 млрд. лв. измененията в нетната задлъжнялост, те лесно могат да се обясняват дори само с 9 млрд. лв. повече пенсии, които правителството на ГЕРБ, съпоставено с предходното, изплати за мандата като номинален размер“, добави експертът. Според него с около 50-60 млн. лв. се разминават просрочените задължения.

„Покриването на просрочени задължения е важно, но това не трябва да става за сметка на нарушаване на финансовата дисциплина“, каза още Горанов.

#бюджет #Владислав Горанов #дефицит #задлъжнялост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници