ГЕРБ влезе в парламента, обсъждат бюджета

ГЕРБ влезе в парламента, обсъждат бюджета
A A+ A++ A

Парламентът започна първото си заседание за тази седмица, в пленарна зала присъстват депутати от всички парламентарни групи. Регистрираха се 159 депутати. Присъстват и депутатите от ГЕРБ, предаде агенция „Фокус“. Председателят на парламента Михаил Миков заяви, че това не е детска градина, за да се надхитрят депутатите при регистрацията. 

Разискванията по актуализацията на бюджета се предават пряко по БНТ и БНР. В пленарна зала присъстват министър-председателят Пламен Орешарски и министри от кабинета.
Проектозаконът за актуализация на бюджета предвижда увеличаване на дефицита с около 500 млн. лева, както и емитирането на 1 млрд. лева външен дълг. Дългът ще е предназначен за погасяване на заема, взет през февруари тази година, а останалата част от парите ще бъде оставена във фискалния резерв за следващата година.

В проектозакона не са предвидени нито увеличаване на минималната работна заплата, нито пък пари за коледни добавки на пенсионерите. Основно по-големите разходи ще бъдат насочени към социални мерки, както и за разплащане с бизнеса.

#Парламент #ГЕРБ #бюджет #разисквания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници