Светлозар Лазаров: Столична община проявява творчество по казуса с протестите

Светлозар Лазаров: Столична община проявява творчество  по казуса с протестите
Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров счита, че тактическият план за извеждане на депутатите не е сработил. Снимка:flagman.bg
A A+ A++ A

„От самото начало на протестите, които, държа да отбележа, са нерегламентирани, Столична община проявява творчество по този казус и аз го подкрепям, защото, ако на практика има заповед за прекратяване на протестите, това означава, че МВР трябва да направи всичко възможно да разпръсне хората по какъвто и да е начин“, обясни главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в предаването „Добро утро, България“ на ТВ7.

„Когато имаме рискова ситуация като онази вечер, се създава оперативен щаб, който в случая заседаваше в сградата на МВР“, каза главният секретар на МВР.

„Когато има такива предложения, се прави обсъждане и се взема решение. Имаше анализ на ситуацията, в който се съдържаше информация, която не може да бъде оповестена на този етап. На практика анализът не беше грешен, но тактическият план за извеждане на депутатите не сработи както трябва“, заяви Лазаров.

По думите му е била събрана информацията и ако това решение трябва да се вземе отново, пак биха го направили, защото е било наложително, предвид ситуацията и информацията, с която са разполагали.

#Светлозар Лазаров #МВР #община

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници