СДС иска оставка на правителството и нови избори

СДС иска оставка на правителството и нови избори
СДС се обяви за незабавна оставка на кабинета на Пламен Орешарски и провеждането на предсрочни парламентарни избори. Снимка: bnr.bg
A A+ A++ A

„СДС настоява за незабавна оставка на правителството“, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Вчера вечерта за пореден път видяхме демонстрация на сила пред Народното събрание от страна на управляващите. Станахме свидетели как по заповед българската полиция би граждани, дошли да отстояват мирно своите права и желание да живеят в нормална, демократична държава.  СДС остро осъжда сблъсъците между полицията и мирно протестиращите български граждани, които показаха, че се прави опит за погазване на демокрацията и правото на всеки да изрази свободно своята позиция“, се казва в позицията на партията.

„Припомнихме си историята, когато отново БСП управляваше, а МВР беше неин инструмент да запази властта си на всяка цена. Хората отново бяха бити без причина“, се казва още в съобщението.

Според партията недопустимо е вече 40-и ден правителството да се прави, че не чува исканията на българските граждани за оставка и нов морал и ценности в политиката.

„Съюзът на демократичните сили през всичките години на прехода е отстоявал свободното изразяване на гражданска позиция на всеки един от нас, борили сме се за върховенство на законите и по никакъв начин да не бъдат нарушавани конституционните права на гражданите“, се казва още в съобщението.

Партията се обявява за незабавна оставка на правителството на Пламен Орешарски и насрочване на предсрочни парламентарни избори, като единствен възможен морален изход от създалата се ситуация в страната.

#СДС #БСП #МВР #права #оставка #морал #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници