Цветлин Йовчев: Случилото се пред парламента беше опит за погром

Цветлин Йовчев: Случилото се пред парламента беше опит за погром
Вътрешният министър Йовчев съобщи, че ако има сигнали за полицейски служители, които не са реагирали адекватно и са превишили правомощията си, ще бъдат проверени. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Това, което се случи при сградата на Народното събрание, не беше протест, а опит за погром“, заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, съобщиха от МВР.

По думите му полицаите са си свършили перфектно работата в събитията около парламента. Имало е много сериозни опити за насилие, но те са запазили присъствие на духа и са успели да овладеят ситуацията. „Ще бъдат проверени всички записи от камери, за да видим, кой е мятал камъни по народните представители и по полицията“, допълни министърът.

„Имаше много провокации към полицията, на които мисля, че служителите реагираха по най-адекватния начин“, заяви Йовчев и подчерта, че ако има сигнали за полицейски служители, които не са реагирали адекватно и са превишили правомощията си, ще бъдат проверени.

Според вътрешния министър, съгласно действащото законодателство, полицейските служители имат право да използват по-строги мерки при нарушение на полицейските разпоредби.

#Парламент #погром #полиция #правомощия #Цветлин Йовчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници