Обсадените министри и депутати излязоха от парламента в 4.30 ч. сутринта

Обсадените министри и депутати излязоха от парламента в 4.30 ч. сутринта
Обсада на Народното събрание от всички страни блокира министри и депутати в сградата на парламента. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Близо девет часа трима министри, депутати, представители на синдикатите и на работодателските организации и журналисти не можеха да напуснат сградата на Народното събрание и останаха обсадени от протестиращи граждани, предаде агенция „Фокус“.

Блокираните представители на кабинета „Орешарски“ бяха министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, министърът на финансите Петър Чобанов и министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов.

Те участваха във вторник в заседанието на трите парламентарни комисии по бюджет и финанси, по икономическа политика и туризъм и на труда и социалната политика, които разглеждаха и впоследствие приеха на първо четене проектозакона за актуализация на Бюджет 2013.

Тримата министри, както и по-голямата част от народните представители от БСП и ДПС, напуснаха парламента с коли на жандармерията в 4.30 часа. Синдикалистите и работодателите излязоха спокойно през служебния вход на парламента.

Последни от депутатите обсадената сграда на Народното събрание напуснаха депутатите от ГЕРБ, които дори направиха път на журналистите да излязат преди тях.

Около 4.30 часа сградата на парламента остана празна, след като близо девет часа в нея бяха обсадени трима министри, депутати, журналисти и представители на работодателите и на синдикатите. Полицейското присъствие в района около сградата на парламента бе изключително засилено.

#Хасан Адемов #Петър Чобанов #Драгомир Стойнев #обсада #протест #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници