Фандъкова: Не приемам партия, която нарушава обществения ред, да е морален съдник

Фандъкова: Не приемам партия, която нарушава обществения ред, да е морален съдник
Кметът увери, че се прави всичко възможно с усилията на Столична община и МВР, да се запази мирният характер на протеста. Снимка: www.manager.bg
A A+ A++ A

“Не приемам партия, чиито депутати неколкократно грубо нарушиха обществения ред, сега да застава в позата на морален съдник”, посочва в коментар кмета на София Йорданка Фандъкова, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Така кметът коментира сигнала на Атака до прокуратурата, че нерегламентирани протести пречат на работата на парламента.

По думите й, в момента на гражданския натиск вместо с диалог се отговаря с опити за провокации.

“Още преди две седмици Столична община изпрати информация до Софийска градска прокуратура за всички предприети действия по отношение на протестите, които се провеждат през последните пет седмици в София. От началото на протестите досега съм издала три заповеди, с които възлагам на СДВР да осигурява обществения ред и предотвратяват престъпления на територията на Столична община при провеждането на мероприятия, свързани със струпването на значителни групи от хора”, заявява още Фандъкова.

Кметът увери, че се прави всичко възможно с усилията на Столична община и МВР, да се запази мирният характер на протеста и да не се допуснат провокации.

#провокации #Ред #СДВР #Йорданка Фандъкова #Парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници