Френският посланик покани протестиращи в подкрепа на Орешарски на разговор

Френският посланик покани протестиращи в подкрепа на Орешарски на разговор
Представител на френското посолство покани четирима представители на контрапротестиращите за среща с посланик Отие. На сн. Мишо Шамара. Снимка: БТА
A A+ A++ A

Граждани се събраха пред френското посолство на мирен протест, предаде репортер на БГНЕС. Те протестират срещу намесата на френския посланик във вътрешните работи на страната по повод писмото, изпратено от Филип Отие и германския посланик Матиас Хьопфнер.

Мишо Шамара попита къде е бил френският посланик през февруарските протести и при предишното управление на Бойко Борисов и не е взел отношение. Представител на френското посолство излезе и покани четирима представители на контрапротестиращите за среща с посланик Отие.

Тази вечер контрапротест на пилоните на НДК няма да има във вида си досега, на място ще е представител на протестиращите, който ще събира подписи в подкрепа на кабинета.

Хората основно ще актуализират досега събраните подписи, за да могат да ги представят на медиите. До момента са събрани над 200 хиляди подписа в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски и над 12 хиляди „за“ оставката на президента Росен Плевнелиев.

#Филип Отие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници