Ксавие дьо Кабан: Франция не е против влизането на България в Шенген

Ксавие дьо Кабан: Франция не е против влизането на България в Шенген
Франция не се противопоставя на влизането на България в Шенген, заяви френският посланик Н. пр. Ксавие дьо Кабан. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Франция не се противопоставя на влизането на България в Шенген“, каза пред журналисти, френският посланик Н. пр. Ксавие дьо Кабан, който е на посещение в Пловдив, предаде Радио "Фокус" – Пловдив. Н. пр. Ксавие дьо Кабан каза че, преди две години именно Франция е предложила България и Румъния да се приемат на два етапа: първо да се отворят въздушните и морски граници, а след това сухоземните.

„Това обаче не срещна съгласие от другите страни-членки”, каза Н. пр. Ксавие дьо Кабан. По думите му, решението за разширение на Шенгенска зона трябва да бъде взето с единодушие от всички страни членки на Европейския съюз. Като коментар на протестите в България френският посланик, каза че няма нищо учудващо в една демократична страна да има недоволство и протести.

„Не съм присъствал на по-сериозните сблъсъци с полицията”, допълни посланикът на Франция. Той каза още, че неговият предшественик Филип Отие, не се е произнасял в подкрепа на когото и да било.

Посланикът, даде пример като каза, че преди седмица в Бретан също е имало протести. Там протестиращи се противопоставили на въвеждането на допълнителна пътна такса и дори разбили няколко пункта за събиране на такси.

#Франция #Шенген #Филип Отие #такси #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"