Орешарски разясни защо френският посланик си тръгна без орден

Орешарски разясни защо френският посланик си тръгна без орден
Премиерът разясни причините френският посланик да си тръгне без орден. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министър-председателят Пламен Орешарски обясни, че не е бил предложен орден „Стара планина“ за френския посланик Филип Отие, защото управляващите смятат да имат далеч по-рестриктивна политика по отношение на отличията, за да могат те да имат своята стойност.

„В нормативната база има изискване най-високият български орден да се връчва за изключителни заслуги“, обясни премиерът на брифинг в парламента в сряда, цитиран от „24 часа“.

На въпрос дали ще реагира на оценката на английския посланик, премиерът каза: „С английския посланик имаме изключително добро взаимодействие и аз считам неговото публично обръщение като един апел към българското общество и политическата система като цяло да отговори на най-важните въпроси на деня за нашето общество. Приветствам го в това отношение. Водили сме такъв разговор в моя кабинет поне няколко пъти. Имаме отлично сътрудничество“.

„По отделни въпроси сме договорили помощ от английското правителство по време на посещението на министъра по европейските въпроси на Великобритания. Приемам го в критичен дух за всичко, което сме направили като общество, за да има такива открити въпроси“, каза още Орешарски.

#Пламен Орешарски #посланик #орден #Великобритания #Филип Отие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"