Проф. Михаил Константинов: Добре ще е да има смени във властта, включително на премиера

Проф. Михаил Константинов: Добре ще е да има смени във властта, включително на премиера
Проф. Константинов допълни, че под гражданския натиск в момента правителството трудно може да работи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Добре би било да има много сериозни смени в правителството, включително до ниво министър-председател, защото от многото искания, които има, едно е ясно – искат се някакви оставки. Без тях няма да мине, заяви проф. Михаил Константинов, член на Изборния борд към Министерски съвет по БНТ.

"Могат да бъдат предприети ясни стъпки за намаляване на социалното напрежение в страната. Такава стъпка е обявяването на дата за предсрочни избори, като най-удачно по думите му би било те да се проведат заедно с изборите за Европарламент следващата година", коментира Константинов.

Според него, при това положение ще е ясно, че сегашните управляващи са наказани за глупостите, които направиха в началото на своето управление.

"Не е нужно да наказваме цялата държава. За щастие, това, което ще се случи в България, не зависи само от българските политици. Така че в момента, в който натискът от Запад, а може би и от Изток се усили, ще настъпят някакви събития, да се надяваме в положителна посока”, допълни той.

Проф. Константинов допълни, че под гражданския натиск в момента правителството трудно може да работи.

„С горещи емоции политика не се прави – политиката е прагматика. Тя е баланс на интереси, отстъпки и даже мръсна работа, ако искате. Дошъл е моментът да се направи компромис от всички страни в конфликта. Аз мисля, че компромисите от двете страни са ясни”, бе категоричен той.

#проф. Михаил Константинов #Константинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници