Борисов се извини на Местан, без да знае защо

Борисов се извини на Местан, без да знае защо
„Аз лично много го харесвам и го уважавам като политик. Аз му се зарадвах, защото той е много приятен събеседник“, коментира Борисов неочакваната визита на Лютви Местан. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министър-председателят Бойко Борисов се извини публично на заместник-председателя на ДПС Лютви Местан.

Във вторник Местан поиска извинение от страна на премиера за това, че Борисов публично огласи как миналия вторник Лютви Местан е посетил погрешка дома му в Резиденция „Бояна“.

Президентът, както и премиерът живеят в Резиденция „Бояна“. Миналата седмица Лютви Местан е имал среща с президента Георги Първанов.

Зам.-председателят на ДПС обаче не знаел, че първите политици в страната делят общ дом и че всеки от тях използва различен вход.

Местан обяви, че той е бил насочен към вилата на министър-председателя от служителите на Националната служба за охрана (НСО).

„Подобни гафове са се случвали и с други гости, но те не са ставали публично достояние“, заяви в писмо до президента Местан вчера.

„Очаквам в изискуемата форма да поднесете извиненията си в името на мъжката хигиена, която е дължима, независимо от политическите ни различия“, подчерта той в друго открито писмо до премиера.

От своя страна Борисов обясни, че НСО е подчинена на президента, не на него. Той увери, че е споделил за случайната среща, за да избегне манипулациите за договорки между ДПС и ГЕРБ за изборите.

„Аз го поканих, разбира се, и по най-любезния начин му предложих кафе, поговорихме десетина минути и той отиде на другата си среща. Не виждам с кое съм го обидил пред българското общество, съм го унижил или неговия авторитет съм застрашил“, добавя премиерът.

Той се извини на Местан, ако го е притеснил по някакъв начин или случаят е станал причина за напрежение в партията.

„Разбира се, че хиляди пъти бих се извинил, ако съм нарушил по някакъв начин авторитета или достойнството на когото и да било“, подчерта той.

„Аз лично много го харесвам и го уважавам като политик. Аз му се зарадвах, защото той е много приятен събеседник. Видях го, че се стресна и каза: „Аз не съм за тази среща“. Аз викам: „Нищо, седни, заповядай“, каза още премиерът.

Борисов добави, че всеки знае, че входовете на резиденцията са два и кой от тях се използва от президента и кой от премиера, като уточни, че подобна грешка за две години от мандата му не се е случвала.

#Бойко Борисов #Лютви Местан #ДПС #резиденция Бояна #Георги Първанов #президент #премиер #министър-председател #заместник-председател на ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници