Президентът: Участието в Балканските войни е връх на националните усилия за освобождение и обединение

Президентът: Участието в Балканските войни е връх на националните усилия за освобождение и обединение
Вярвам, че духът на загиналите воини живее и в нас, и навсякъде във всяко кътче на България и днес, посочи президентът.
A A+ A++ A

Има много символика в това - да бъдат положени урни с пръст от бойните полета на Балканската война в Алеята на славата на нашата Военна академия „Г. С. Ръковски”, заяви президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Росен Плевнелиев на заключителните чествания на 100 години от Балканската война, предаде агенция „Фокус”.

„Заедно с дейността по поддръжката на военните паметници, те изразяват нашата почит към подвига на героите. Паметта на свидните жертви, преклонението към техния подвиг, и морални качества е в основата на нашия идеал и вярата, че България ще пребъде. Извървеният от България път до възстановяването на държавността, се измерва, не само с жертвите, но и с надеждите, които са ги съпровождали. Днес ние не само почитаме жертвите от Балканските войни, но и осъзнаваме, че е наш дълг да работим за сбъдването на надеждите за по-добър живот и европейско достойнство за бъдеще и просперитет на нацията. Да живее България” каза в словото си президентът Росен Плевнелиев.

Вярвам, че духът на загиналите воини живее и в нас, и навсякъде във всяко кътче на България и днес, посочи президентът.

„Тяхната саможертва е наше знаме, а тяхното родолюбие може да ни води в изпитанията на историята. Българският народ никога няма да забрави подвига на своите смели чада”, каза още президентът Росен Плевнелиев.

Президентът присъства на заключителните чествания за 100 години от Балканската война, които се проведоха във Военна академия "Г. С. Раковски". Отбелязана беше и 135-ата годишнина от създаването на Българската армия на Третата българска държава.

#Росен Плевнелиев #Плевнелиев #Балканската война #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници