Драгомир Стойнев: Важното за мен е да намерим бързо затрупаните в “Ораново”

Драгомир Стойнев: Важното за мен е да намерим бързо затрупаните в “Ораново”
Министър Драгомир Стойнев обясни, че за спасяването на миньорите в "Ораново", се работи на три смени. Снимка: www.balkanec.bg
A A+ A++ A

“За мен важното е възможно най-бързо да намерим хората. Когато намерим двете момчета, ще имам специална пресконференция и ще сложа на масата цялата истина” заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пред БНТ. Той се включи в пряка връзка от рудник "Ораново", където продължава спасителната акция за изваждането на затрупаните миньори.

 

"Работи се денонощно на три смени", заяви Стойнев и допълни, че става дума за изключително тесен тунел, а не за галерия и на предна линия копачите могат да бъдат не повече от трима човека. Няма начин да се вкара допълнителна техника", подчерта министърът.

 

"В много сектори отношението към работниците не отговаря на съвременните изисквания. Работодателите трябва да разберат, че трябва да се работи по правила. Крайно време е в държавата да има ред. Моята амбиция е най-важни да бъдат хората на труда. Държавата поема ангажимент за създаване на бизнес-климат и на правила, но работодателите трябва да поемат своя ангажимент към работниците.", заяви министър Стойнев.

 

Стойнев обяви, че му предстои разговор и с представители на Минно-геоложката камара, за необходимите промени, така че спасителите да пристигат възможно най-бързо при евентуален инцидент.

#Драгомир Стойнев #ангажимент #спасителите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници