Плевнелиев: Знам кой стои зад написаното в тефтерчето на Златанов

Плевнелиев: Знам кой стои зад написаното в тефтерчето на Златанов
Президентът попита, дали сме готови да даваме обществени поръчки на офшорни компании. Снимка:marica.bg
A A+ A++ A

Президентът е убеден, че атаките срещу него няма да спрат. Гласът му обаче нямало да бъде заглушен. Така държавният глава коментира скандала с тефтерчето на шефа на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, в който фигурира и името на Росен Плевнелиев. Според него този скандал имал за цел да отклони вниманието на обществото от основните проблеми в държавата, предаде Би Ти Ви.

"Не сме се поучили от грешките в миналото – продължават без доказателства да се коментират досъдебни производства, като даде пример със СРС-тата, които бившият вътрешен министър Цветанов чете от трибуната на Народното събрание.

„И опозицията заклейми Цветанов, че посочва и частично показва данни от досъдебно производство, което е в ход. Сега в момента се случва същото. Очаквайте от мен да защитавам институциите и да не давам преждевременни и лишени от факти оценки. Нека да бъда ясен -независимо колко е рейтингът ми и кой и как ще го мери, моят глас няма да бъде заглушен. Президентът няма да стане послушен и зависим”, заяви Плевнелиев.

Той увери, че знае кой стои зад атаките срещу президентската институция и даде пример, че го нападат за офшорни сметки, а в същото времесе се подготвя сделка за купуване на пенсионен фонд от офшорна фирма с неясни капитали. Става въпрос за скандалната новина за готвената покупко-продажба на фонда „Доверие”.

„Готови ли сме да дадем публичните пари на офшорни компании, да направим българските пенсионери затворници, да станем зависими от компании? Зад тази офшорка могат да стоят парите на руската мафия, на кой знае кого. Затова аз не разполагам с така информация и ние сме длъжни да отсеем важното от неважното. Милиардите на българските пенсионери стоят под въпрос”, подчерта държавният глава.

„Зад тази офшорка, могат да стоят и парите на руската мафия. Затова го казвам съвсем ясно и категорично – аз не разполагам с информация кой стои зад тази офшорка, но ние сме длъжни да отсеем важното от неважното. Важното в момента е, че милиардите на милиони български пенсионери стоят под въпрос”, каза президентът, по повод казуса “Доверие”.

#Росен Плевнелиев #офшорни #"Доверие" #пенсионери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници