Протестът, ден 36: Шествието финтира провокаторите, пое към Централна гара

Протестът, ден 36: Шествието финтира провокаторите, пое към Централна гара
Протестът на Лъвов мост в София Снимка: danswithme.com
A A+ A++ A

На 36-ия си ден протестът срещу правителството на Пламен Орешарски в София финтира провокаторите и вместо по обичайния си маршрут към парламента, се отправи по бул. "Мария Луиза" към Централна гара. Хиляди се събраха на площада пред Министерски съвет, според МВР около 20 ч. там е имало около 3000 души. Пътем протестиращите освиркаха сградите на паспортната служба на СДВР и Гранична полиция и ги освиркаха. Те скандираха "Мафия", "Оставка", свиреха със свирки, вувузели, чуваха се станалите обичайни тъпани и барабани.

Някои от издигнатите лозунги на протестиращите гласят: "Орешарски – правителство на тройните комисионни", "Левски в очите ни гледа, Левски ни води напред, победа, победа, победа, Оставка, Орешарски проклет" и "Чиста и свята република се гради от чисти хора. Незабавна оставка!". 

Движението от двете страни на Лъвов мост бе спряно от полицията. Протестиращите минаваха мирно, а шофьорите търпеливо изчакваха. След като обиколиха няколко пъти площада пред Централна гара, хората се отправиха през бул. "Сливница" и Сточна гара към паметника на Апостола на Свободата Васил Левски, където изпяха химна на Република България, почетоха с минута мълчание паметта на Апостола и оттам стигнаха пред сградата на парламента, където извиха хоро.

Една част от протестиращите, които не се включиха в голямото шествие към Централна гара, се разделиха на две. Едните останаха пред Народното събрание и се хванаха на голямо хоро. Звучаха народни песни. Блокирани бяха кръстовищата пред Ректората и на Орлов мост, където младежи традиционно са се разположили на групички и се забавляват.

За 36-ти ден пловдивчани се събраха на антиправителствен митинг. Те проведоха шествие до Джумая джамия и се върнаха обратно при общината. През цялото време скандираха "робски народ" и "заспал народ". Протестиращите призоваваха хората да се присъединят към тях.

Протести имаше още в Бургас, Сливен и други градове в страната.

#протест #правителство #Орешарски #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници