Четири медала за България от световното първенство по таекуон-до

Четири медала за България от световното първенство по таекуон-до
С атрактивна церемония бе открито 18-то Световно първенство по таекуон-до ITF. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Четири медала от първия и втория ден на 18-тото Световно първенство по таекуон-до ITF спечели българският национален отбор. Престижното състезание се провежда в зала „Арена Армеец" в София от 18 до 21 юли.

В индивидуалната дисциплина форма IV дан Албена Малачева, която е и най-титулуваната жена в Европа в този спорт, загуби драматично полуфинала срещу представителка на КНДР след продължения. В първия момент съдиите присъдиха победата на представителката на „Фолкън", но последва корекция на съдийското решение срещата продължи.

Освен Малчева бронзов медал за България спечели и Мирела Чилингирова. Пловдивчанката завоюва трето място на форма I дан. Миналата година тя стана европейска шампионка при девойките, а тази година, след като навърши пълнолетие, се включи и при жените. Отборно форма българите също се разписаха с бронзово отличие, след като на полуфинала изгубиха от Русия.

Днес Атанас Янчев спечели четвърти бронзов медал на спаринг в категорията до 63 кг, като падна на полуфинала срещу украински състезател, а преди това спечели три победи.
Световното първенство по таекуон-до ITF беше открито официално вчера в зала Арена Армеец. На церемонията присъстваха президентите на Межуднародната и Европейската федерации по таекуон-до ITF, делигации от 85 страни. Специални приветствие към състезателите направи българският зам-министър на спорта Йордан Йовчев.

#таекуон-до

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници