Корнелия Нинова: Може да загубим пари по програма „Развитие на човешките ресурси”

Корнелия Нинова: Може да загубим пари по програма „Развитие на човешките ресурси”
Според Нинова средствата от европейския социален фонд не са използвани за надграждане на политиките, а за заместване на бюджетни средства. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Има риск България да загуби средства по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, заяви в Народното събрание народният представител от Коалиция за България Корнелия Нинова, съобщава агенция „Фокус“.

„Общата стойност на програмата е 2 374 000 лева и от програмата са обхванати три базови политики – пазар на труда, образование и политиките по включване. Към юли 2009 програмата е на 14 място по усвояване на средства, а сега е на предпоследно, зад нас е само Румъния. 334 милиона лева са планирани да се усвоят по програмата през 2011 година, но реално те са едва 174 милиона лева“, коментира Нинова.

Тя уточни, че за 2012 година 584 милиона лева са планирани да се усвоят по програмата, но реално 370 милиона лева са усвоените пари. За тази година са планирани 730 милиона лева. До момента са усвоени около 300 милиона.

Според Нинова средствата от европейския социален фонд не са използвани за надграждане на политиките, а за заместване на бюджетни средства.

„Загубата на средства ще има сериозен негативен ефект върху цялата социална сфера“, каза още Корнелия Нинова.

#„Развитие на човешките ресурси” #Народното събрание #Коалиция за България #Корнелия Нинова #Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници