Цветана Манева подкрепи Червенкова на протест пред ВСС

Цветана Манева подкрепи Червенкова на протест пред ВСС
Протестът в защита на Червенкова продължава. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Актрисата Цветана Манева дойде на протеста в подкрепа на Гергана Червенкова пред Съдебната палата в петък. Талантливата актриса заяви, че е не само убедена в невинността на Гери, но според нея съчувствието трябва да се изразява в действия, съобщи БГНЕС.

„Коя е тази държава, която допуска един невинен човек да бъде екстрадиран и да го очаква дълъг затвор. Това е вина не само към Гери, това е вина към всички нас и към децата ни. Знаят ли хората, ако това се случи, как ще продължат да живеят“, каза Манева.

Приятелите на Червенкова заявиха, че ако трябва, всички ще легнат пред съда, а ако се наложи – и на летището, за да не допуснат Гери да бъде екстрадирана.

Близо 200 души са се събрали на протеста в нейна защита. В 9 часа започва заседанието по делото срещу Червенкова в Софийския апелативен съд.

Припомняме, че Гергана Червенкова е заплашена от екстрадиране в САЩ за обвинения, за които се предвиждат 68 години затвор. Докато чака решението на съда обаче, на нея й беше наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Тя престоя в ареста няколко месеца.

На 2 юли Софийският апелативен съд пусна от ареста Гергана Червенкова под гаранция от 1000 лева.

#Гергана Червенкова #Цветана Манева #Софийски апелативен съд #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници