Военен хеликоптер ще достави още две помпи в „Ораново“

Военен хеликоптер ще достави още две помпи в „Ораново“
Министър Стойнев заяви, че работата по спасяването в рудник „Ораново“ е много интензивна и не е спирала вече повече от две денонощия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В момента една помпа изпомпва водата в рудник „Ораново“, като след около 30 минути на стадиона в Симитли ще пристигне военен хеликоптер, който ще достави още две помпи от мини „Марица-изток“, каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, предаде агенция „Фокус“.

По думите на министъра спасителните дейности в рудник „Ораново“ са затруднени заради водата, която се е появила тази сутрин. Спасителите са достигнали до 21-вия метър. През нощта металните рамки, които подпират галерията, са се изкривили, което пречи на напредъка.

 

Не можем да си позволим да рискуваме живота на миньорите, които участват в спасителната операция. В момента се слагат дървени греди, които подпират конструкцията. Това ще позволи да се поставят отново металните рамки, за да се укрепи галерията и работата да продължи“, каза още Стойнев и добави, че работата е много интензивна и не е спирала вече повече от две денонощия.

#Драгомир Стойнев #"Ораново" #денонощия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници