Марси Рийс: ЕС трябва да ограничи дейността на „Хизбула“

Марси Рийс: ЕС трябва да ограничи дейността на „Хизбула“
Полезно е Европейският съюз да приеме конкретни мерки за ограничаване на дейностите на „Хизбула“, която ние смятаме за терористична организация, каза в Бургас посланикът на САЩ у нас Н. Пр. Марси Рийс, цитирана от БГНЕС
A A+ A++ A

Полезно е Европейският съюз да приеме конкретни мерки за ограничаване на дейностите на „Хизбула“, която ние смятаме за терористична организация, каза в Бургас посланикът на САЩ у нас Н. Пр. Марси Рийс, цитирана от БГНЕС.

Българското правителство провежда цялостно разследване, което все още тече, и то изрази виждането си, че следите сочат към „Хизбула“, каза още посланик Марси Рийс и изрази задоволство от думите на вицепремиера и вътрешен министър Цветлин Йовчев относно доказателствата за атентата.

Относно политическата ситуация у нас Марси Рийс смята, че има позитивен момент при протестите. Процесите са породили диалог и бъдещи разговори за свободата на медиите, върховенството на закона и съдебни промени.

Освен посланичката на САЩ вицепремиерът Йовчев и министър-председателят Пламен Орешарски също участваха във възпоменателната церемония по повод една година от терористичния атентат на летище Сарафово в Бургас.

#Хизбула #Сарафово #Марси Райс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Акценти

Инбет Казино