ВИДЕО Транспортен Ан-124 "Руслан" кацна на летището в Бургас, полетът не фигурира във Flightradar

ВИДЕО Транспортен Ан-124 "Руслан" кацна на летището в Бургас, полетът не фигурира във Flightradar
A A+ A++ A

Огромен украински транспортен самолет кацна току-що на летището край бургаския кв. Сарафово, съобщава Флагман. Аеропланът е прелетял преди около 20 минути над жк. "Славейков" и е стреснал стотици бургазлии заради шума, който издават четирите му двигателя.

Става въпрос за транспортьор Антонов (Ан-124) "Руслан", който е "малкото братче" на унищожения в началните дни на войната в Украйна Ан-224 "Мрия", който беше единична бройка и държеше рекорда за най-голям самолет в Книгата на Гинес, твърди пред Флагман.бг познавач на военната авиация. 

Сега този рекорд се държи от типа самолет, прелетял преди малко над Бургас и кацнал на летището. Неясно остава какво прави Ан-ът в Бургас. Полетът не е регистриран в сайта за проследяване Flightradar и не фигурира в списъците на пристигащи и заминаващи.

Това всъщнлст е третият път за тази седмица, в който самолетът е забелязан и чут в небето над Бургас.

По-рано днес премиерът Кирил Петков, вероятно заради категоричната позиция на Корнелия Нинова, заяви, че България няма да изнася оръжия за Украйна. В началото на седмицата, след среща с президента Володимир Зеленски в Киев, лидерите се договориха, че страната ни ще ремонтира повредените танкове на Украйна.

Проверката на Флагман.бг установи обаче, че в този случай става дума за голям товарен самолет Глоубмастер, собственост на кралската авиация на Великобритания. Той е направил два кръга над Бургас в опит да се приземи безаварийно. Успя да докосне пистата след втория опит. 

Около 20:20 часа над града отново се чу грохот на самолет, този път това е украйнски Ан-12ВК. Той също е товарен, но прелетя ниско - курсът му е към Ръжешов, Полша. 

В 21:05 часа на летище Бургас кацна украйнски Ан-12ВК, който дойде също от полското летище в Ръжешов. Полетът е карго. 

 

#Руслан #кацна #Сарафово #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »