Емил Димитров: Борисов остави Цветанов и Фидосова да върлуват безконтролно

Емил Димитров: Борисов остави Цветанов и Фидосова да върлуват безконтролно
A A+ A++ A

Грешката на Бойко Борисов беше, че остави двойката Цветанов и Фидосова да върлуват безконтролно повече от три години и това му се отрази и на изборните резултати. Но в крайна сметка това си е било негово решение, заяви в предаването на ТВ7 „Добро утро, България“ бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров.

Той обяви, че не е изненадан, че името му се е появило в тефтерчето на председателя на Комисията по предотвратяване и установяване на конфликт на интереси Филип Златанов.

„Не, не съм изненадан и аз го заявих още преди една година, че съм убеден, че тази комисия се използва с тези цели. Но така, след емоциите от вчера, мисля, че днес е редно да погледнем малко по-философски на нещата. Първо, днес е годишнина от рождението на Левски и може би е удачно да се сравни неговото тефтерче с днешните тефтерчета, за да разберем докъде сме стигнали. Може би е крайно време да се изчистим от механизмите, които позволяват това да се случи“, каза Емил Димитров.

„А представяте ли си какви тефтерчета би имало в по-репресивни органи – БОП, ДАНС и т.н.? Затова говорим за начина, по който такива тефтерчета да не се изписват. Тоест ясно е, че Цветанов и Фидосова са политически трупове, те вече не са интересни. Но ако сега не се вземат мерки това да се прекрати, всяко управление – и това, сегашното, и всяко следващо, ще се изкуши да роди новите Цветанов и Фидосова. Тоест цветановщината и фидосовщината трябва да се изкоренят“, добави бившият депутат.

Той уточни, че не е бил притискан по време на проверката срещу него, но сподели за своя среща с тогавашния премиер Бойко Борисов, след като комисията установи наличието на конфликт на интереси при него.

„Обадих се на г-н Бойко Борисов за това, което направиха неговите питомци. Покани ме на разговор и ми показа SMS-ите, които е написал на Цветанов и Фидосова.  Общо взето, съдържанието беше „Защо правите тези простотии?“ – правете си изводи нататък“, каза Димитров.

„Бойко Борисов може да има други грешки и други неща, за които да е укоряван, но личното ми мнение е, че не би паднал толкова ниско в тази история. Аз видях SMS-ите. Ако са били някаква куртоазия – може би, но не вярвам“, заключи Емил Димитров.

#Емил Димитров #ГЕРБ #Цветанов #Фидосова #Борисов #тефтерче #комисия #конфликт на интереси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници