ЕРП-тата очакват големи загуби

ЕРП-тата очакват големи загуби
ЕРП-тата декларираха, че не са изнасяли печалби извън страната. Снимка: frognews.bg
A A+ A++ A

Представители на трите електроразпределителни дружества очакват големи загуби. За година загубите на „Енерго-Про“ ще достигнат 143 млн. лв., прогнозира Пламен Стефанов от компанията. До края на 2013 г. загубите на ЧЕЗ се очаква да достигнат близо 200 млн. лева, съобщи economynews.bg.

Според Стефанов сред причините са недофинансираните разходи за извършени инвестиции, които не се покриват чрез крайните цени на електроенергията. Един от проблемите е и промяната на методиката за компенсиране на разходите за зелена енергия. Отчитаните загуби доближават собствения капитал и натрупаните резерви на двете дружествата в рамките на „Енерго-Про“.

От ЧЕЗ поискаха ДКЕВР да намери компромис, за да не бъде дестабилизиран бизнесът. От „Енерго-Про“ настояват да се увеличи броят на експертите в ДКЕВР, за да може комисията на място да прави финансови проверки за всеки разход на компанията.

 

От компаниите категорично декларираха, че не изнасят печалбите си. Според някои данни обаче трите ЕРП-та са изнесли от страната през 2011 г. над 3,8 млрд. лева под формата на аутсорсване на дейности.

#ДКЕВР #ЧЕЗ #"Енерго-Про" #Пламен Стефанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници