Борисов пак не се отзова на изслушването за „Авиоотряд 28“

Борисов пак не се отзова на изслушването за „Авиоотряд 28“
Борисов за втори път не се отзова на поканата за изслушване в НС. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият премиер Бойко Борисов за втори път не се отзова на поканата за изслушване в НС от Временната комисия за проверка на данните, обстоятелствата и фактите при ползването на правителствения „Авиоотряд 28“ и въздухоплавателни средства на Министерството на отбраната.

Борисов трябваше да бъде изслушан за това, което знае по темата в периода 2009 - 2013 година, поканен този път по настоящ адрес, предаде БГНЕС.

„Направих всичко възможно да намеря адреса, за да призовем бившия премиер, но се оказа, че в НС няма негов адрес, такъв няма и в МС“, каза председателят на временната комисия Венцислав Лаков.

„Лидерът на най-голямата политическа сила е в нелегалност. Обърнах се тогава към МВР и оттам ми дадоха неговия адрес, след което попълнихме документа и Борисов е редовно призован да дойде за изслушване в комисията“, отбеляза той.

Съгласно член 76 от Конституцията и чл. 80 от Правилника на парламента той би трябвало да дойде днес. Но Борисов нарушава собствената си клетва, която е дал пред НС, обобщи Лаков и призова депутатите да гласуват за отпадане на т. 2 от дневния ред, поради отсъствието му.

#"Авиоотряд 28" #Бойко Борисов #Венцислав Лаков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници