100 хил. евро за най-добър план за излизане на Великобритания от ЕС

100 хил. евро за най-добър план за излизане на Великобритания от ЕС
Великобритания не е член в еврозоната, но въпреки това от института казват, че символично са решили да определят наградите в евро. Снимка: ibtimes.co.uk
A A+ A++ A

Британският Институт по икономически работи обяви награда от 100 хил. евро за авторите, които разработят най-добрия план за излизането на Великобритания от ЕС, съобщава „Индипендънт“.

От института смятат, че такъв проект трябва да е налице в случай, че гласоподавателите подкрепят за излизането на Великобритания от Европейския съюз - Brexit.

Британският министър-председател Дейвид Камерън обеща да предоговори условията за членството на Лондон в ЕС и през 2017 г. да проведе референдум за членството на страната си в съюза.

Сред арбитрите в оценяването на предложенията ще са бившият британски финансов министър Найджъл Лоусън и историкът и телевизионен водещ Дейвид Старки. При обявяването на конкурса за наградата Brexit Лоусън заяви, че преди референдума през 2017 г. трябва да бъде проведен широк и пълен с информация обществен дебат по въпроса.

Конкурсът е отворен както за самостоятелни автори, така и за групи или институции. Първата награда е 100 хил. евро, втората – 10 хил. евро, третата е 5 хил. Има и специална награда от 5 хил. евро за най-добрата разработка на автор на възраст 30 години или по-малко.

Великобритания не е член в еврозоната, но въпреки това от института казват, че символично са решили да определят наградите в евро. Камерън неведнъж сподели, че неговата цел е Великобритания да остане член на ЕС при условие, че успее да убеди Брюксел да върне на Лондон някои от делегираните права.

Мнозинството от неговата консервативна партия клони към излизане на страната от общността.

#Великобритания #Европейски съюз #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници