„Сините“ фенове бойкотират мача с „Ботев“

„Сините“ фенове бойкотират мача с „Ботев“
Без „сини“ фенове в Пловдив. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Националният клуб на привържениците на „Левски“ обяви, че феновете на „сините“ ще бойкотират мача с „Ботев“ (Пловдив) от първия кръг на новия шампионат. Срещата е от 18 часа в неделя.

Причината е слабото представяне на тима от „Герена“ през последните два месеца, както и отпадането от Лига Европа.

НКП лично ще се погрижи със стюарди да няма фенове на „сините“ при гостуването на „Колежа“.

Публикуваме част от съобщението на НКП:

Бойкот!

На вниманието на ПФК "Левски", ПФК "Ботев" Пловдив, всички медии и всички "сини" привърженици.
Национален клуб на привържениците на "Левски" София, съгласувано и единодушно с главните фракции и фен-клубове от София и провинцията, взе решение да бойкотира срещата от I кръг на "А" група за сезон 2013/2014 срещу "Ботев" Пловдив.

Тази неделя агитката на "Левски" няма да присъства в гостуващия сектор на стадион "Христо Ботев" като знак на протест, насочен не просто срещу поредния позорен провал на отбора в евротурнирите, но най-вече срещу кардинално сбъркания начин на работа и мислене в този клуб, довел ни до години на еднообразно и безцелно лутане в омагьосан и обречен кръг.

За целта НКП ще подсигури стюарди, които да не допуснат нито един "син" привърженик на трибуната в Пловдив. Искаме да призовем всички левскари да НЕ пътуват за Пловдив. Категоричната ни воля е да бъдем обединени и единодушни в този акт и за целта никой няма да бъде допуснат да влезе в гостуващия сектор! Там ще стои единствено и само красноречив транспарант за бойкота.

Считаме, че отпадането от "Иртиш" в първи предварителен кръг на Лига Европа надминава разбиранията ни за срам, а всички футболисти и представители на спортно-техническото ръководство трябва да понесат незабавно своята отговорност.

Вече повече от 5 години се нагледахме на всевъзможни треньорски рокади и обещания за бляскава селекция, за визия, за работа с детските отбори, но резултатите остават все толкова трагични.

#"Левски" #"Ботев" Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници