Цачева: Не съм оптимист, че в 42-рото НС може да има напредък чрез диалог

Цачева: Не съм оптимист, че в 42-рото НС може да има напредък чрез диалог
Според Цецка Цачева едва ли ще се постигне диалог между партиите в сегашната ситуация. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

„Не е нормално повече от два месеца парламентът и управляващото мнозинство да не излъчат послание към опозиционната група. Те не пожелаха да разговарят с нормалните парламентарни способи. След като по този начин е ситуиран парламентът и работи с отчайващо нисък рейтинг, аз лично не съм оптимист, че в рамките на 42-рото НС може да се постигне напредък чрез диалог“.

Това заяви във вторник пред радио „Фокус“ депутатът от ГЕРБ и бивш председател на НС Цецка Цачева.

Според нея в условията на политическа криза, каквато се наблюдава в страната, трудно би могло да се очаква да се води конструктивен диалог между партиите.

По думите й за преодоляването на тази криза е необходимо политиците да забравят личните пристрастия и да намерят идеите, които да тласнат страната към развитие и стабилизация. Цачева подчерта, че моментът това да се случи е пропуснат и няма много полета за политически диалог.

„Отсъства не само комуникация, липсва желание от страна на управляващото мнозинство за диалог. Това беше една от причините, която мотивира групата на ГЕРБ да напусне парламента“, каза още Цачева.

Цачева каза още, че няма причина на този етап ПГ на ГЕРБ да се върне в пленарна зала, тъй като ситуацията не се е променила и въпреки проявеното желание от страна на лидера на партията Бойко Борисов няма пряк диалог с управляващото мнозинство.

#Цецка Цачева #ГЕРБ #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници