„Топлофикация София”: Има пропуски в действията на фирма „Егида”, охраняваща ТЕЦ „Земляне”

„Топлофикация София”: Има пропуски в действията на фирма „Егида”, охраняваща ТЕЦ „Земляне”
Към настоящия момент отоплителната централа не работи, така че няма никаква реална опасност за създаване на проблеми в производствената дейност на компанията, вследствие на неправомерното навлизане в обекта на „Топлофикация”. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

Налице са пропуски в действията на охранителната фирма „Егида”, с която „Топлофикация София” има сключен договор за охрана на всички нейни обекти, съобщават от компанията относно ситуацията в столичната отоплителна централа „Земляне”, предава „Фокус“.

Още в понеделник ще започне детайлна вътрешна проверка по случая и охранителната фирма ще понесе съответните санкции. Отоплителна централа „Земляне” не е обект от национално значение за сигурността на столицата.

Към настоящия момент отоплителната централа не работи, така че няма никаква реална опасност за създаване на проблеми в производствената дейност на компанията, вследствие на неправомерното навлизане в обекта на „Топлофикация”.

С цел повишаване сигурността на обектите на „Топлофикация София” вече се работи по заданието за започване на процедура за осъществяване на денонощно видео наблюдение и системи за охрана в ТЕЦ София и ТЕЦ София Изток, които са обекти от национално значение.

Първата процедура ще започне до дни, ще бъдат предприети необходимите мерки за повишаване сигурността на останалите обекти на „Топлофикация”, каквито са и отоплителните централи „Земляне” и „Люлин”.

#Топлофикация - София #ТЕЦ "Земляне" #егида

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници