Есента столицата може да е без парно, заплашиха протестиращи от "Топлофикация София"

Есента столицата може да е без парно, заплашиха протестиращи от "Топлофикация София"
A A+ A++ A

През есента София може да остане без парно и топла вода, заплашиха работещите в столичната "Топлофикация".

Организирани от синдиката КНСБ, те излязоха на протест пред сградата на Столичната община. Исканията им са за 20 процента увеличение на работните заплати и да не бъде унищожен фонда за Социално-битово и културно обслужване. Хората работят на ръба на силите си, разказаха те пред микрофона на БНР.

Достоен труд и достойни доходи поискаха работещите в столичната "Топлофикация". Милена Анева обясни причините за протеста:

"Протестът ни е изцяло социален, след три протеста никой не ни чу, никой не пожела да разбере, че "Топлофикация София" е в тежко състояние - финансово и най-вече технологично, че хората работят на ръба на силите си, в минимален състав, съоръжения, които са под високо налягане и с високи температури, работят в минимален състав, което е претекст и причина във всеки един момент да се случат тежки аварии.

"Всеки прехвърля топката на другия - общината на БЕХ, БЕХ на Министерство на енергетиката, Министерството на енергетиката на Общината. Въртят в един порочен кръг, респективно на това хората обедняват през това време. Знаете, инфлацията вече е убийствена, цените на стоките са се вдигнали, заплатите – не.

Протестите ще продължат. Наесен най-вероятно няма да има парно и топла вода, тъй като ще преминем към по-активни форми на протест", добави Владимир Вунчев, участник в протестната акция на работещите в "Топлофикация София".

Снимка: Евелина Стоянова/БНР

 

 

 

#Топлофикация - София #протест #по-високи заплати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »