Владислав Горанов: Информацията за невъзстановеното ДДС цели оправдание на харчове

Владислав Горанов: Информацията за невъзстановеното ДДС цели оправдание на харчове
Според Владислав Горанов, правителството иска да оправдае допълнителни разходи, които ще бъдат предложени в актуализацията на бюджета. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

“Некоректното представяне на информацията за невъзстановен ДДС цели оправдание на допълнителните харчове, които ще бъдат предложени в актуализацията на бюджета”, заяви пред Агенция "Фокус" Владислав Горанов, депутат от ПГ на ГЕРБ и бивш заместник-министър на финансите в правителството на Бойко Борисов.

В петък премиерът Пламен Орешарски заяви, че реалният размер на неразплатения ДДС към средата на годината е 776 млн. лева, което било три пъти повече от обичайното равнище и актуализацията на бюджета ще е знак към бизнеса, че ще му бъде изплатено всичко дължимо.

Според Горанов, всеки месец фирмите декларират данък за възстановяване и има определен срок  този данък да бъде възстановен. "За случаите, в които се налага ревизия, има и Данък добавена стойност, който е в забава, и който се възстановява след изтичането на определени процедури от страна на органите по приходите. Във вчерашното изказване беше направен опит да се представят двете числа едновременно, т.е. – регулярното, декларирано за възстановяване ДДС, и задържаното ДДС, което не е възстановено, докато не изтекат определени процедури от гледна точка на НАП”, подчерта Горанов.

#Владислав Горанов #Бойко Борисов #Пламен Орешарски #данък #ДДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници