Сноудън: Не искам прошка

Сноудън: Не искам прошка
Сноудън се надява да получи убежище в Русия. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

„Направих това, което смятам за правилно и започнах кампания за поправка на грешните действия (на американските служби). Не съм си партнирал с никое правителство, което да гарантира безопасността ми. Това крайно решение, да разкажа на обществеността за шпионирането ми струваше много, но мисля, че беше правилно и не искам прошка."

Това обяви в свое изявление бившият разузнавач на ЦРУ Едуард Сноудън, публикувано в сайта „Уикилийкс” и цитирано от агенция "Фокус".

"От този момент правителството и разузнаването на САЩ решиха да ме превърнат в пример, предупреждение за тези, които биха могли да се разприказват като мен. Дори пред лицето на исторически непропорционална агресия държави от целия свят ми предложиха подкрепа и убежище. Тези страни, сред които са Русия, Венецуела, Боливия, Никарагуа и Еквадор имат моята благодарност и уважение. В същото време някои държави проявиха желание да действат извън закона. Съобразно с това, аз моля за вашата подкрепа да ми бъде осигурен безопасен път до Латинска Америка", казва се още в изявлението.

Сноудън добавя още, че ще подаде молба за убежище в Русия и се надява тя да бъде приета благосклонно.

Припомняме, че по-рано в петък се проведе среща между Едуард Сноудън и представители на правозащитни организации на московското летище "Шерметиево".

#Едуард Сноудън #Русия #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници