Потомци на жертва на „Титаник“ на „Коста Конкордия“

Потомци на жертва на „Титаник“ на „Коста Конкордия“
За разлика от своя прадядо Валентина и брат й се спасили при катастрофата с „Коста Конкордия“ и не ги сполетяла трагичната съдба на техния родственик. Снимка: telegraph.co.uk
A A+ A++ A

Двама потомци на италианец, имигрант в Лондон, който загинал при потъването на „Титаник“ преди 100 години, са били сред пътниците на „Коста Конкордия“, съобщи РИА „Новости“.

Луксозният италиански круизен кораб „Коста Конкордия“ катастрофира на 14 януари в Тиренско море, като при инцидента 11 души загубиха живота си, а други 22 останаха в неизвестност.

Според Агенция АНСА 30-годишната Валентина Капуано от южния италиански град Авелино и нейният брат били правнуци на лондонския имигрант на име Джовани, който на 25-годишна възраст постъпил на работа на „Титаник“ като сервитьор и загинал на 14 април 1912 г. заедно с над 1500 пътници и членове на екипажа на злополучния лайнер.

За разлика от своя прадядо Валентина и брат й се спасили при катастрофата с „Коста Конкордия“ и не ги сполетяла трагичната съдба на техния родственик. Те знаели за него от разказите на своята баба.

#Коста Конкордия #Титаник #Лондон #АНСА #Авелино

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници