Таско Ерменков: Намаляването на цената на тока е реалистично

Таско Ерменков:  Намаляването на цената на тока е реалистично
Според Ерменков студеният резерв няма да възлиза на 113 млн. лева, а на около 200 млн. лева. Снимка: www.europe.bg
A A+ A++ A

Цената на тока не е висока, но доходите у нас са много ниски и затова кабинетът трябва да предприеме мерки за раздвижване на икономиката. Намаляването на цената на тока е реалистично“, каза депутатът от КБ Таско Ерменков.

С промените, които искаме да се извършат в Закона за енергетиката, целим да се приеме нов механизъм за разпределение на тежестите в енергийната система“, посочи Ерменков.

Според народния представител, всички тежести, в резултат от неправилни решения през последните три години, и най-вече неконтролируемото въвеждане на скъпа енергия, са ощетявали крайния потребител.

Депутатът заяви, че с новия подход, който е зададен като рамка на ДКЕВР, се създават справедливи и прозрачни методи за разпределение на отговорностите и формиране на цените на тока. По думите му именно така реално ще може да се намали натискът върху крайния потребител“.

Според Ерменков студеният резерв няма да възлиза на 113 млн. лева, а на около 200 млн. лева, и допълни, че разликата ще дойде от намаляването на необходимото количество студен резерв от 1040 на 500 мегавата, както и че той ще бъде пускан на търг с определена горна граница в цената.

 



#Таско Ерменков #Ерменков #потребител #ток #цена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници