Министър без министерство търси инвестиции

Министър без министерство търси инвестиции
„Усилено търся инвеститори за големи обекти. Преговаряме с германски фирми за два тунела – под Шипка и под Петрохан. А международни компании проявяват интерес към строителството на магистрала „Черно море“, заяви пред „Преса“ Данов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Месец и половина след избора на проф. Иван Данов за министър на инвестиционното проектиране повереното му ведомство съществува само на хартия, пише в. „Преса“ в днешния си брой.

Няма назначен нито един служител, няма приет бюджет и устройствен правилник.

Дори не е сигурно къде ще се помещава институцията. Цялото министерството се побира в една стая в сградата на правителството.

Данов ползва секретарка, зачислена му от Министерски съвет.

Министърът обаче отрича обвиненията на политици, че стои без работа.

„Усилено търся инвеститори за големи обекти. Преговаряме с германски фирми за два тунела – под Шипка и под Петрохан. А международни компании проявяват интерес към строителството на магистрала „Черно море“, заяви пред „Преса“ Данов.

Очаква се устройственият план на новото министерство да бъде приет от правителството най-рано следващата седмица и да влезе в сила от 1 август тази година.

Тогава ще бъдат назначени и служителите на ведомството. Щатът ще бъде 125 души, като към новата структура ще преминат Диреция за национален строителен контрол (419 души) и Агенцията по геодезия (345 души).

Така в министерството ще работят 889 чиновници.

Преди седмица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини министър Иван Данов, че „харчи луди пари, има коли и секретарки, а още не се знае какво ще работи“.

Във вторник Данов отговори, че откакто е избран за министър, не е спирал да работи – основно по устройствения правилник.

Възможно е новото министерство да се установи в офис сграда на ул. „Сребърна“, в която доскоро се помещаваше институтът „Сервантес“, но нищо не е сигурно за момента.

#Иван Данов #Министерство на инвестиционното проектиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници