Цветанов отказал полицейска регистрация, глобили го със 100 лева

Цветанов отказал полицейска регистрация, глобили го със 100 лева
Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов излиза от Столичното следствие в „Овча купел“, където се очакваше да му бъде повдигнато второ обвинение на 5 юли. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е бил глобен със 100 лв. от СДВР, защото е отказал да съдейства да му бъде извършена полицейска регистрация по реда на Наредба Iз-701, която той лично е подписал като министър, съобщава „Правен свят“.

Цветанов обяснил, че регистрацията му нарушава правата. Според него наредбата противоречи на Конституцията, на Европейската конвенция за правата на човека и на Наказателно-процесуалния кодекс.

От МВР уточнили, че един от аргументите за отказа бил, че в наредбата нямало текст, който да регламентира какво се случва, ако обвиняем откаже да бъде регистриран.

В броя си от днес вестник „Преса“ съобщи, че на Цветанов е била направена полицейска регистрация и той вече е имал досие.

Полицейската регистрация на Цветанов е задължителна заради повдигнатото му на 12 юни обвинение за допустителство по служба (чл. 285 от НК). Става въпрос за делото, образувано по данни за незаконно подслушване от структури на МВР под ръководството на Цветанов като вътрешен министър.

В понеделник Цветанов се е явил в СДВР, където е трябвало да му бъде извършена полицейска регистрация съгласно нормативната уредба на МВР. Вместо това обаче Цветанов писмено отказал с посочените мотиви. И отнесъл глоба от 100 лв.

#Цветан Цветанов #СДВР #Цветанов #МВР #полицейска регистрация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници