Плевнелиев: Демокрацията ни има тумор

Плевнелиев: Демокрацията ни има тумор
Според Росен Плевнелив решението за нацията ни не може да дойде от Брюксел. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

„Сами ще изковем своята демокрация, за да можем да я пазим и да я обичаме, а тя в момента има тумор, тя в момента е заболяла, казват го хората, виждат го всички.“

Това заяви във вторник президентът Росен Плевнелиев, цитиран от агенция „Фокус“.

„Решението за нацията не може да дойде от Брюксел, не може да дойде сервирано на тепсия от някой друг, а българският народ и българският политически елит сами ще си го изработят“, категоричен е той.

„Зависи от политическата воля на всеки да застане с позиция. Хората от улицата искат ценности – ценностната система на всяка една от политическите сили. Аз твърдя, че някои в момента работят за разделяне на нацията, не застават на твърди и ценностно базирани принципи, а отиграват ситуации от днес за утре. Надявам се това да се промени“, добави държавният глава.

„Зависи от много политически лидери, включително и от мен, слагам и себе си в тази категория и не се дистанцирам от качеството на политическата среда днес в България, тя е такава, каквато ние сами сме я направили, и ще бъде такава, каквато ние сами я постигнем“, каза още президентът Плевнелиев.

#Росен Плевнелиев #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници